Acht jaar geëist voor schoten na ruzie tankstation

Tegen een 24-jarige Rotterdammer is vrijdag acht jaar cel geëist voor een poging tot moord op twee mannen. De Rotterdammer wordt ervan verdacht in september vanuit een auto op de A13 bij Delft minstens drie keer te hebben geschoten op de wagen van de slachtoffers na een ruzie in een tankstation.

Een van de slachtoffers, een 31-jarige man, botste bij het verlaten van het tankstation aan de A13 bij Delft op de Rotterdammer en morste daarbij koffie. De verdachte vroeg of de 31-jarige man niet kon uitkijken, waarna de twee ruzie kregen. De collega van de 31-jarige man trok zijn kompaan vervolgens mee, waarna de twee wegreden.

Kort daarop naderde een donkere auto het voertuig van de slachtoffers en werd het vuur op ze geopend. Hierdoor versplinterde het raam aan de bestuurderskant. De chauffeur stopte op de vluchtstrook en belde de politie. De donkere auto ging er met hoge snelheid vandoor.

Uiteindelijk raakte niemand dodelijk gewond. In de auto van de slachtoffers werden drie kogelgaten gevonden.

De verdachte werd ongeveer twee weken na de schietpartij samen met een andere 24-jarige Rotterdammer opgepakt op basis van onder meer camerabeelden. Deze man zat volgens het Openbaar Ministerie achter het stuur van de donkere wagen. De rechtbank sprak hem echter al eerder vrij omdat onvoldoende was bewezen dat hij zijn plaatsgenoot hielp om de schoten te kunnen lossen.

De rechtbank in Den Haag doet over twee weken uitspraak.