'IOC twijfelt over kandidatuur Baku en Doha'

Baku en Doha lijken woensdagavond af te vallen in de strijd om de organisatie van de Olympische Spelen van 2020. Tokyo, Istanbul en Madrid krijgen waarschijnlijk de voorkeur. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) beslist woensdag in het Canadese Quebec welke steden in de race blijven.

Het is niet duidelijk hoeveel steden de kans krijgen om het IOC te overtuigen, maar Baku en Doha lopen het grootste risico voortijdig af te vallen. De hoofdsteden van Azerbeidzjan en Qatar stelden zich eerder tevergeefs kandidaat voor de Spelen van 2016, die aan Rio de Janeiro werden toegewezen.

Madrid ging tot het laatste moment de concurrentie aan met de Brazilianen, maar dolf uiteindelijk ook het onderspit. Istanbul dong niet mee naar de organisatie van de Spelen van 2016, maar stelde zich wel al vier keer eerder kandidaat.

De steden die worden geselecteerd hebben zeventien maanden de tijd het IOC te overtuigen. In september volgend jaar kiezen de leden van het comité wie de Spelen van 2020 mag organiseren.