Brad Pitt speelt liever moordenaar dan racist

Brad Pitt heeft er geen problemen mee dat zijn kinderen hem in films zien als keiharde moordenaar. "Ik zou het veel moeilijker vinden om bijvoorbeeld een racist te spelen", vertelde de Hollywoodster in Cannes tijdens een persconferentie over zijn misdaaddrama Killing Them Softly.

"Geweld is een geaccepteerd onderdeel van de gangsterwereld", vindt de 48-jarige acteur. "Moord is een geaccepteerde optie als je in de misdaad zit." Pitt vindt een racist schokkender om te spelen. "Dat is verontrustender dan een man die een andere man door zijn hoofd schiet."

Pitt speelt in Killing Them Softly Jackie Cogan, een crimineel die voor de maffia werkt. Hij wordt ingezet als een paar criminelen tijdens een pokerwedstrijd worden vermoord. De film is geregisseerd door de Nieuw-Zeelandse Andrew Dominik met wie Pitt ook The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford maakte.

De acteur heeft Killing Them Softly ook geproduceerd. "Dede en ik financieren graag films die anders nooit van de grond waren gekomen", vertelt hij over zijn productiepartner Dede Gardner. "En om achter filmmakers zoals Andrew te staan, in wie we heel sterk geloven."

Killing Them Softly maakt in Cannes kans op de Gouden Palm, die op zondag 27 mei wordt uitgereikt. De film draait vanaf 27 september in de Nederlandse bioscopen.


Brad Pitt speelt liever moordenaar dan racist (Foto: Novum)