Diarra verlengt contract bij Fulham

Craven Cottage kan ook volgend jaar genieten van Mahamadou Diarra. De ervaren Malinese middenvelder heeft voor een jaar bijgetekend bij de Londenaren van Fulham.

Diarra voetbalt zijn wedstrijden sinds januari voor Fulham, na een korte periode zonder club. Bij de Engelse middenmoter maakte hij direct indruk met zijn fysieke kracht en uitstekende spelinzicht. Met twee assists en een doelpunt was hij ook voor het doel gevaarlijk. De 30-jarige Diarra verdiende zo een nieuw contract bij de club van Martin Jol en blijft nog een jaar langer.

Mahamadou Diarra begon zijn indrukwekkende Europese carrière in 1998 bij het Griekse OFI Kreta, waar hij al snel werd opgemerkt door de scouts van Vitesse. In Arnhem werd hij een vaste waarde, tot hij in 2002 werd weggekaapt door Olympique Lyon. In de Ligue 1 en de Champions League liet de defensieve middenvelder zien ook op het allerhoogste niveau te kunnen uitblinken, waarna Real Madrid in 2006 26 miljoen aan hem uitgaf.

Ook bij Real voldeed hij de eerste seizoenen, totdat de tweede dynastie van voorzitter Florentino Pérez aanbrak in 2009. Diarra was niet Gálactico genoeg en verdween in de Madrileense vergetelheid. In januari 2011 vertrok hij transfervrij naar AS Monaco, waarmee hij degradeerde naar de Ligue 2. Diarra moest vertrekken en vond zes maanden later onderdak bij Fulham.