4 jongens aangehouden voor 'verkrachtingsfilmpje'

De politie in Midden West Brabant heeft vier jongens aangehouden in de leeftijd van 13 tot 16 jaar oud. Het zou gaan om twee 13-jarigen, een 15-jarige en een 16-jarige. Dit valt te lezen op NOS. De vier zouden betrokken zijn bij het verkrachtingsfilmpje dat onlangs verscheen op YouTube.

Hierop was te zien hoe een meisje van 14 jaar tegen haar zin leek te worden vastgehouden terwijl een jongen die achter haar stond neukbewegingen maakte. Dinsdag werd het bewuste meisje al gehoord door de politie. De politie wil over de inhoud van dit gesprek niets naar buiten brengen, het is dan ook nog niet bekend of het filmpje in scene gezet is of niet.

Na de uitzending van het filmpje door PowNews stroomden er volgens de politie tientallen tips binnen, zowel via Twitter als telefonisch. Woensdagochtend vroeg liet een schoolgenoot van het meisje een tweet uitgaan vergezeld van een foto. Volgens hem werd op dat moment één van de verdachten gearresteerd, De jongen verklaarde: "Het filmpje was maandag al overal op school te zien, iedereen had het op zijn mobiele telefoon." Hij zou de jongen herkend hebben als iemand uit de buurt van school.