Menzo: "Donkere trainers krijgen geen kans"

Stanley Menzo hoopt al jaren aan de slag te gaan als hoofdtrainer van een Eredivisieploeg. Tot op heden is hij daar echter nog steeds niet in geslaagd. Hij vraagt zich af of zijn donkere huidskleur de oorzaak is van het uitblijven van een mooie aanbieding.

"Soms denk ik: hoeveel donkere spelers zijn er in Europa? En hoeveel donkere trainers? Het staat in geen verhouding tot elkaar", aldus de huidig assistent van John van den Brom bij Vitesse. "Ik heb het er vaak met John van den Brom over gehad, toen we beiden trainer waren in de eerste divisie."

"Wat is er mis met ons? Waarom geeft niemand ons de kans? John kreeg uiteindelijk de kans bij ADO - en heeft hem gepakt. Ik wacht nog op die kans", vervolgt de voormalig keeper. Hij denkt dat zijn huidskleur hoe dan ook een factor vormt. "Ik zeg niet dat clubs geen donkere trainer willen, maar men moet niet tegen mij zeggen dat het geen issue is."

"Dat vind ik onzin. Dan sluit je je ogen. Er is niet voor niets een onderzoek geweest in Engeland. De FA heeft alle clubs opgedragen in sollicitatiegesprekken ook donkere trainers de kans te geven. Schijnbaar nodigen ze alleen blanke coaches uit", besluit Menzo.