Schreuder nieuwe assistent Van Marwijk

Alfred Schreuder (39) treedt met ingang van het seizoen 2012/’13 toe tot de technische staf van het Nederlands elftal als assistent-bondscoach. Schreuder ‘debuteert’ in aanloop naar Oranjes eerste oefeninterland van de nieuwe voetbaljaargang, in en tegen België op woensdag 15 augustus, stelt de KNVB in een persbericht.

Zijn verbintenis met de KNVB loopt tot en met het wereldkampioenschap 2014 in Brazilië. Hij volgt in deze rol Phillip Cocu op, die liet weten na het Europees kampioenschap in Polen/Oekraïne zijn taken bij het Nederlands elftal neer te leggen. Cocu wil zich volledig concentreren op zijn taken bij PSV.

Cocu zegt over zijn dienstverband bij de KNVB het volgende: "Ik heb een geweldige periode gehad bij het Nederlands elftal en er ook veel geleerd. Nu is het vizier volledig gericht op het naderend EK en ik kijk er erg naar uit."

Schreuder is momenteel nog in dienst bij FC Twente als assistent van hoofdtrainer Steve McClaren. Met instemming van de club uit Enschede zal hij deze taken combineren met zijn functie bij de KNVB.