Haase in Rome weer onderuit tegen Wawrinka

Robin Haase heeft ook de vijfde ontmoeting met Stanislas Wawrinka verloren. De 25-jarige Hagenaar moest in de eerste ronde van het masterstoernooi in Rome in drie sets het hoofd buigen voor de Zwitser: 1-6, 6-4, 5-7. Anderhalve week terug in de kwartfinale van Estoril verloor Haase nog in twee sets van de mondiale nummer twintig, die in de volgende ronde Janko Tipsarevic (8) uit Servië treft.

Wawrinka won de eerste set op het oog eenvoudig met 6-1, maar kansloos was Haase zeker niet. De Nederlander liet zes breekpunten onbenut, terwijl Wawrinka aan drie genoeg had om twee breaks te forceren. In het tweede bedrijf liet Haase betere statistieken noteren. Een break halverwege de tweede set was voldoende om de stand gelijk te trekken.

In de beslissende derde set leverde Haase zijn service al vroeg in. De nummer veertig van de wereld zat echter niet bij de pakken neer. Nadat hij twee games daarvoor nog een breekpunt onbenut had gelaten, brak Haase in de achtste games terug. In de slotfase toonde Wawrinka aan de meest ervaren speler te zijn. Hij brak Haase op 5-5 en serveerde een game later de wedstrijd uit.