[FA Cup] Uitslag finale: Chelsea - Liverpool

Vanavond stond op Wembley in Londen de finale om de FA Cup op het programma. Chelsea en Liverpool namen het daarin tegen elkaar op. The Blues wisten met 2-1 van The Reds te winnen.

In een slechte eerste helft had Chelsea de overhand. Dit resulteerde al snel in de 1-0 van Ramires. De Braziliaan profiteerde optimaal van zwak verdedigen van José Enrique. Ook na rust wist Chelsea snel te scoren. Didier Drogba zorgde voor de 2-0. De Ivoriaan wist ook bij de bekerwinst in 2007, 2009 en 2010 tot score te komen.

Liverpool-trainer Kenny Dalglish greep na de 2-0 in en bracht aanvaller Andy Carroll binnen de lijnen. Dit bleek een uitstekende zet van de coach, want Carroll scoorde niet veel later na een knappe actie de 2-1. The Reds, waar ook Dirk Kuijt tien minuten voor tijd nog inviel, gingen vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Carroll was heel dichtbij de 2-2, maar Chelsea-keeper Petr Cech redde op prachtige wijze. Chelsea hield stand en sleepte daardoor de FA Cup binnen.