Extra prijs voor Vertonghen en Van Rhijn

Jan Vertonghen en Ricardo van Rhijn zijn donderdagavond bij de huldiging van landskampioen Ajax extra in het zonnetje gezet. Aanvoerder Vertonghen werd op het podium uitgeroepen tot Ajacied van het Jaar. Rechtsback Van Rhijn mag zich het grootste talent van de club noemen.

Vertonghen was dit seizoen een van de dragende krachten van Ajax en staat daardoor in de belangstelling van diverse Europese topclubs. Van Rhijn toonde zich in de tweede seizoenshelft een goede vervanger voor de geblesseerde international Gregory van der Wiel. De 20-jarige verdediger kwam tot dertien wedstrijden.

Trainer Frank de Boer richtte tijdens de huldiging speciaal het woord tot de afscheid nemende spelers Jeroen Verhoeven, Bruno Silva en André Ooijer. Die laatste stopt zelfs helemaal met voetballen. "Ik weet zeker dat we je terug gaan zien in de voetballerij. Zo veel voetbalverstand mogen we niet verloren laten gaan", riep De Boer tot Ooijer.

Ajax stelde woensdag in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen VVV-Venlo de 31e landstitel uit de historie veilig. Tijdens de huldiging op het grasveld bij de Arena kwamen naar schatting vijftig duizend mensen af.