FOK!filmtips van de dag: The Boy in the Striped Pyjamas

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

 The Boy In The Striped Pyjamas

Met 4 en 5 mei voor de deur is het opeens weer volop aandacht voor de Tweede Wereldoorlog en de daarbij behorende speelfilms. Vanavond zijn er al een drietal oorlogsfilms te zien die eigenlijk alle drie de moeite van het zien meer dan waard zijn. Zo is om 20.30 uur de film Valkyrie van Bryan Singer te zien. Het verhaal van Claus von Stauffenberg, gespeeld door de absoluut niet overtuigende Tom Cruise, die als officier van het Derde Rijk een aanslag wil plegen op de meest beruchte bloksnor aller tijden uit Oostenrijk.

Valkyrie

De FOK!filmtip van de dag is ook om 20.30 uur te zien maar dan op Net5. Daar is het dramatische The Boy in the Striped Pyjamas te zien. De Tweede Wereldoorlog gezien vanuit het oogpunt van een 8-jarig Duits kind. Bruno verhuist met zijn ouders naar een plaats waar hij niemand kent en waar geen kinderen zijn om mee te spelen. Wel is er een kamp met hoge hekken in de buurt waar allerlei zonderlinge types rondlopen en waar hij niet mee mag praten. Zoals elk ander kind heeft Bruno een sterke eigen wil en gaat op onderzoek uit. Bruno raakt bevriend met het jongentje Shmuel die achter het hoge hek schijnt te wonen. Een vriendschap met nogal verstrekkende gevolgen.


The Boy in the Striped Pyjamas is een film die je letterlijk bij de strot grijpt en alle ellende van de nazi's op onomwonden wijze toont. Net als bij La vita è bella weet ook Mark Herman een film te maken waardoor elk weldenkend mens geraakt wordt.

Saving Private Ryan

Op Veronica is vervolgens om 22.55 uur de klassieker Saving Private Ryan van Steven Spielberg te zien. Erg fijne film, maar om dit op een door reclameblokken geterroriseerde zender te moeten aanschouwen is bijna net zo erg als het verhaal van deze epische oorlogsfilm. Op RTL7 ook een zeer goeie film van David Fincher voor degenen die niks met oorlogsfilms hebben. The Game is een echte mindfucker met Michael Douglas en Sean Penn in de belangrijkste rollen. The Game is te zien vanaf 22.45 uur.

The Game