[WK Snooker] O'Sullivan en Carter bij laatste vier

De Engelsen Ronnie O'Sullivan en Ali Carter hebben zich in Sheffield geplaatst voor de halve finales van het wereldkampioenschap snooker. O'Sullivan deed dat met een 13-10 zege tegen de Australiër Neil Robertson, terwijl Carter de Welshman Jamie Jones uitschakelde met 13-11. 

Rocket Ronnie begon de dag met een 3-5 achterstand, maar won toen de eerste zes frames van de tweede sessie. Robertson de wereldkampioen van 2010 pakte nog wel twee frames om met een 9-7 achterstand de avond in te gaan. Daarin was opnieuw O'Sullivan opnieuw direct te sterkste van de twee. Mede door twee centuries liep hij uit naar 12-7. Robertson pakte nog wel een paar frames, maar het mocht niet meer baten. O'Sullivan staat in de halve finale waarin hij uitkomt tegen Matthew Stevens. 

"Het is fijn om weer van het spelletje te kunnen genieten", reageerde O'Sullivan. "Ik speel frank en vrij, met open vizier en agressief. Dat is mijn natuurlijke speelstijl. Ik maal er niet om dat de tegenstander dan kansen krijgt, als ik er zelf maar genoeg benut."

Carter rekende af met de dubutant Jones. Jones heeft dit WK zeven centuries gemaakt is dat is een record voor een debutant. Uiteindelijk telde de ervaring van Carter en won met 13-11. Carter speelt tegen Stephen Maguire die gisteren Stephen Hendry uitschakelde. 

Vandaag beginnen de halve finales. Er zal nu slechts één duel tegelijk gespeeld worden. Om de finale te bereiken moeten zeventien frames gewonnen worden. Vandaag is de eerste van vier sessies die over drie dagen gespeeld gaan worden.