Boerrigter had soms geen geld voor boodschappen

Derk Boerrigter speelt momenteel in de top van de Eredivisie, maar heeft ook de bodem van het Nederlandse voetbal gezien. De linksbuiten was jarenlang actief in de Jupiler League. Zo speelde de linkspoot enkele jaren bij FC Zwolle en RKC Waalwijk. Destijds verdiende Boerrigter aanzienlijk minder dan momenteel bij Ajax.

In de Jupiler League streek de linksbuiten een jaarsalaris op van 21.000 euro. "Dat klinkt nog redelijk, maar ik moest daar alles van doen", zegt Boerrigter tegen Voetbal International. "Appartement, gas en licht, televisie en telefoon...Ik hield zó weinig over dat ik af en toe de boodschappen door mijn toenmalige schoonmoeder moest laten betalen. Dan denk je weleens: Is dit wat ik wil? Ik heb de bodem gezien."

Boerrigter speelde voor zijn periode in de Jupiler League in de jeugdopleiding bij Ajax. Die periode heeft de Oldenzaler harder gemaakt. "Als ik de afgelopen jaren iets heb geleerd, is het dat je op het veld schijt aan alles moet hebben. Ik weet nog goed dat ik werd aangespeeld en de trainer plotseling heel hard roep dat ik een actie moest maken. Daar schrok ik zó van dat ik de bal over de zijlijn liet lopen."

Inmiddels werd de aanvaller ook al uitgenodigd voor Oranje, al was zijn eerste kennismaking met bondscoach Bert van Marwijk van korte duur. Voordat Boerrigter zijn eerste interland kon spelen, moest hij al weer naar huis met een rugblessure die hem lang aan de kant hield. "Ik moest na het eten even bij de bondscoach komen. Hij zei gelijk: Luister, als je voor woensdag niet fit bent, kun je weer naar huis. Oké...Dat was dus de eerste kennismaking. Duurde een minuut ofzo. Keihard, maar hij had wel gelijk. Van Marwijk heeft niets aan een geblesseerde speler", besluit de linksbuiten.