Cubaanse acteurs verdwijnen in Miami

Twee Cubaanse acteurs zijn spoorloos verdwenen nadat ze vrijdag in de Amerikaanse stad Miami aankwamen. De acteurs waren op doorreis naar New York voor de première van hun film Una Noche, die gaat over Cubaanse jongeren die vluchten naar Miami.

Javier Núnez-Florián en Anailin de la Rua de la Torre zijn vrijdag verdwenen en zouden 's avonds bij het Tribeca Film Festival aanwezig zijn. Het is de eerste keer dat de acteurs in de VS zijn.

Of het om een publiciteitsstunt gaat of dat de acteurs de benen hebben gekomen omdat ze in Amerika willen blijven, is niet duidelijk. "Ik dacht echt dat ze zouden komen om van het festival te genieten", zegt regisseur de Amerikaanse regisseuse van de film, Lucy Mulloy, tegen de Amerikaanse nieuwssite The Huffington Post.

Mulloy zegt teleurgesteld te zijn in de acteurs en denkt dat de twee in de VS willen blijven omdat het volgens haar 'ingewikkeld kan zijn in Cuba'. De twee acteurs van 20 jaar oud hadden een tijdelijk visum gekregen om naar de VS te komen.

Acteur Dariel Arrechada die ook in Una Noche te zien is, is wel met Mulloy doorgereisd naar New York. "Ik ben hier alleen." Hij kan zijn collega's niet bereiken en heeft geen idee waar ze nu zijn. Arrechada is wel van plan terug te keren naar Cuba. Het festival duurt nog tot en met 29 april.