Cocu: "De ploeg werd niet altijd gesteund"

PSV-trainer Phillip Cocu merkte tijdens de wedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen (2-1 winst) dat de fans niet altijd altijd achter de Eindhovenaren stonden. Navarone Foor bracht N.E.C. Nijmegen al vroeg aan de leiding, waarna PSV veel moeite had om de achterstand ongedaan te maken.

Jetro Willems maakte in de tweede helft gelijk, waarna invaller Jan Vennegoor of Hesselink kort voor tijd de zege veilig stelde. "We zijn geduldig geweest en hebben de mogelijkheden afgewacht", verklaarde Cocu tegenover het Eindhovens Dagblad. "Ik geef toe dat N.E.C. Nijmegen ze (kansen, red.) ook had, wij buigen de zaak uiteindelijk goed om."

De oud-international merkte dat de fans van PSV niet altijd gelukkig waren met het vertoonde spel van de thuisclub. Cocu had gehoopt dat de supporters de ploeg konden helpen. "In de beginfase werd de ploeg niet altijd gesteund, terwijl we dat wel nodig hadden. Als je ziet wat het in de tweede helft teweeg brengt, dat het publiek toch achter ons staat. Ik hoop dat de fans ons blijven steunen", zei Cocu. "Zakaria Labyad, vanwege zijn vertrek naar Sporting Portugal, en Stanislav Manolev werden geregeld uitgefloten."