Prandelli wil Balotelli en Cassano op EK

Bondscoach Cesare Prandelli van Italië heeft bevestigd dat hij graag Mario Balotelli op het EK 2012 wil, ondanks zijn uitspattingen. Ook hoopt hij op Antonio Cassano. Manchester City-spits Balotelli blijft negatief in het nieuws komen. Het laatste incident geldt van de wedstrijd tegen Arsenal, toen hij Alexandre Song een doodschop gaf. Prandelli reageert gelaten.

"Of ik alles uitgesproken heb met Balotelli? Ja, maar eigenlijk zijn we het nooit oneens geweest. Ik was blij dat hij zijn verantwoordelijkheid nam door een verklaring af te geven na het laatste incident bij zijn club. Ik houd van mensen die hun verantwoordelijkheid pakken", vertelde hij op een persconferentie.

"Ik heb er nooit over gedacht om het zonder Balotelli te doen; hij is van grote waarde voor het Italiaanse elftal", aldus Prandelli die daarmee een duidelijke knoop doorhakt. "Ook Antonio Cassano heb ik nodig. We kunnen ervoor zorgen dat hij na zijn hartklachten weer helemaal de oude wordt. Zijn enthousiasme is heerlijk. Ik ben bij Italië bezig met het doorvoeren van een verjonging. Talenten als Fabio Borini kunnen dromen van EK-deelname. Alleen in nood zal ik een beroep doen op oude kampioenen als Francesco Totti en Alessandro Del Piero."