Problemen Vodafone duren voort

Het is nog niet te zeggen wanneer de problemen bij Vodafone volledig zijn opgelost. "Door in- en afstellingswerkzaamheden van het tijdelijk knooppunt kunnen klanten incidenteel nog met overlast kampen", zegt een woordvoerder van het telecombedrijf dinsdag.

Hierdoor kunnen klanten soms niet bellen, komen sms'jes niet aan of worden ze verkeerd verbonden. Een van de getroffenen is D66-leider Alexander Pechtold. "Ik kan diverse medewerkers nog steeds niet bereiken", twittert het Kamerlid.

De storing, waarvan honderdduizenden mensen last hebben gehad, was het gevolg van een brand in een centrale in Rotterdam op 4 april. Om de problemen op te lossen werd een tijdelijk knooppunt opgezet, maar dat werkt nog niet optimaal. Dinsdagochtend lag de website van Vodafone er ook enige tijd uit, maar dat had volgens de woordvoerder een andere oorzaak.

Vorige week liet Vodafone weten dat klanten volgende maand vier dagen gratis mogen bellen en sms'en binnen Nederland. Klanten met een data-abonnement voor tablets krijgen tien procent korting op hun abonnement in de maand mei.