Politie in hele land in actie voor betere cao

De politievakbonden zetten hun acties voor een betere cao volgende week voort. Agenten staken op diverse plekken in het land. In Noord-Brabant, Limburg, Zeeland, Gelderland en Overijssel wordt het werk voor enkele uren neergelegd, melden de politievakbonden vrijdag.

Maandag leggen politiemedewerkers in regio Midden-West Brabant een paar uur het werk neer. Dinsdag wordt in Limburg-Noord gestaakt en woensdag wordt in de regio's Zeeland en Brabant-Zuidoost actiegevoerd. Donderdag zijn Twente en IJsselland en de drie regio's in Gelderland aan de beurt.

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) is sinds kort weer in gesprek met de politievakbonden, maar er zijn nog geen onderhandelingen gaande. De gesprekken zijn op dit moment geen aanleiding om te stoppen met actievoeren, laat Gerrit van de Kamp, voorzitter van vakbond ACP, weten.

De bonden voeren sinds begin maart actie voor een betere cao. In het begin gebeurde dat op een publieksvriendelijke manier. Inmiddels proberen de bonden Opstelten er met werkonderbrekingen toe te bewegen hun eisen ingewilligd te krijgen.