Gesprek Opstelten en politiebonden levert niets op

Het gesprek tussen minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) en de politiebonden over een nieuwe cao voor de politie heeft woensdagavond vooralsnog niets opgeleverd. Dat heeft voorzitter van politiebond ACP Gerrit van de Kamp na afloop van het gesprek gezegd.

"Er zijn nog veel te veel vragen die het ministerie eerst moet uitzoeken voordat we tot een conclusie kunnen komen", zegt Van de Kamp. Wellicht volgt er donderdag al een vervolggesprek. Tot die tijd blijven de acties van de bonden gewoon doorgaan.

Van de Kamp benadrukt dat er absoluut nog geen sprake van onderhandelingen is. Het ging om een 'informeel gesprek' om te kijken waar de partijen staan. Zowel de bonden als de minister hebben nogmaals duidelijk gemaakt wat hun inzet is. Wat er precies besproken is, wil Van de Kamp niet zeggen.

Politiemedewerkers voeren al weken actie omdat de onderhandelingen tussen de bonden en Opstelten waren vastgelopen. Woensdag voerden honderden agenten actie in de noordelijke provincies. Ook waren er wilde acties in Leeuwarden. Agenten gingen daar opzettelijk langzaam rijden om files te veroorzaken.