BioShock Infinite krijgt releasedatum

2K Games heeft vandaag aangekondigd dat BioShock Infinite beschikbaar zal zijn op 19 oktober 2012 op Xbox 360, PlayStation 3 en Windows-pc.

BioShock Infinite wordt ontwikkeld door Irrational Games. De BioShock-franchise heeft wereldwijd al meer dan negen miljoen exemplaren verkocht.

"Na BioShock hadden we een visie voor een opvolger, die het origineel in omvang en ambitie zou doen verbleken", aldus Ken Levine, Creative Director van Irrational Games. "BioShock Infinite is onze enige focus tijdens de laatste vier jaar en we kunnen niet wachten tot het moment dat de fans het in hun handen krijgen."

BioShock Infinite plaatst spelers in de rol van Booker DeWitt, een hard-gebeten voormalig Pinkerton agent, samen met zijn metgezel, Elizabeth, die bestuurd wordt door de computer. De twee gaan de strijd aan om uit de luchtstad Colombia te ontsnappen. Gewapend met een arsenaal aan nieuwe wapens en vaardigheden worden zij geconfronteerd met nieuwe vijanden in een uitgestrekte omgevingen die situeren in een alternatief Amerika in het jaar 1912. Klassieke BioShock-gameplay wordt aangevuld met innovaties zoals luchtgevecht op hoge snelheid door middel van Sky-Lines.

BioShock Infinite