Beau kan Elfstedentocht op buik schrijven

Beau van Erven Dorens kan deelname aan de Elfstedentocht uit zijn hoofd zetten. De presentator wil met een camera voor SBS 6 over het ijs, maar volgens een woordvoerder van de vereniging achter de race is dat uitgesloten.

Beau is geen lid van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden en startbewijzen zijn niet overdraagbaar. "Hij heeft mij gebeld en ik heb hem dat ook verteld", laat de woordvoerder van de vereniging dinsdag weten.

Ook Chris Zegers heeft wel oren naar deelname. De acteur speelde in de film De Hel van '63, over de zware Elfstedentocht uit 1963, en sprak op de set de voorzitter van de vereniging. Die zou hem toen deelname aan een toekomstige tocht hebben gegarandeerd.

"Als hij dat te horen heeft gekregen moet Chris Zegers de voorzitter even bellen", laat de woordvoerder weten. De acteur heeft dat voor zover bekend nog niet gedaan.

De Elfstedentochtkoorts heeft ook verschillende artiesten te pakken. "Om twaalf uur vroeg mijn producer: moeten wij geen Elfstedenliedje maken?, twittert Wolter Kroes dinsdag. Twee dagen later was het nummer opgenomen. Zanger Rinus, bekend van Romana op de Scooter, nam eerder al een deuntje op in het kader van de 'tocht der tochten'.