Ryan Reynolds slaat Denzel Washington blauw oog

Ryan Reynolds heeft Denzel Washington per ongeluk een blauw oog geslagen. Tijdens de opnames van de film Safe House ging het mis. "In een scène vlogen we door een auto. Ik ging vooruit, hij achteruit en knalde tegen me aan. Het is de eerste keer dat ik een blauw oog heb", zegt de 57-jarige acteur tegen het Amerikaanse tijdschrift People.

De Canadese Reynolds speelt in Safe House een CIA-agent die vluchteling Washington in de gaten moet houden en noemt het incident het 'hoogtepunt van zijn carrière'. "Ik kan net zo goed met pensioen gaan. Ik heb Denzel Washington een blauw oog geslagen", grapt de 35-jarige acteur.

Hoewel hij zich vereerd voelt dat hij verantwoordelijk is voor het eerste blauwe oog van Washington, schaamt hij zich ook een beetje. "Het voelde alsof mijn gezicht in brand stond." Toch denkt hij dat hij de meest geschikte kandidaat is om Denzel het blauwe oog te geven. "Ik ben blij dat ik zijn eerste was. Iemand moest het een keer doen, dan maar beter een Canadees die z'n excuses aanbiedt."

Safe House verschijnt op 23 februari in de Nederlandse bioscoop. De review van de film verschijnt binnenkort op FOK!film.


Ryan Reynolds slaat Denzel Washington blauw oog (Foto: Novum)