FOK!filmtips van de dag: The Bow

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Vandaag is het zaterdag en dat betekent meestal weer een overload aan films die bekeken kunnen worden. We spitsen ons vandaag toe op drie films, te beginnen met Superman, vanmiddag om 14:15 op NET5. Hoeveel vervolgen en remakes er na deze film ook zijn gemaakt, de film die vandaag wordt uitgezonden is nog steeds de beste film rond de man van staal. Christropher Reeve zet de perfecte combinatie tussen de onhandige journalist Clark Kent en de heldhaftige Superman neer. Met recht een klassieker!

Op BBC1 is vanavond om 22:50 ook een prima actiefilm te zien: The Rock. Voormalig legerleider Hummel gijzelt met een aantal handlangers een groep toeristen op Alcatraz en eist vervolgens 1 miljoen dollar losgeld. Als hun verzoek niet word ingewilligd dan dreigen ze dodelijke gifgasraketten af te vuren op San Francisco. Stanly Goodspeed (Nicolas Cage) en John Patrick (Sean Connery) krijgen de opdracht om de stad te redden. The Rock is een onderhoudende film met tevens goede muziek. 

Trailer The Rock (start na 10 seconden)

Tot slot de FOK!filmtip van de dag: The Bow. Deze film uit 2005 gaat over een oude visser die samenwoont met een 16-jarig meisje op een boot. Als ze 17 jaar wordt dan zal ze het hem in het huwelijk treden. Terwijl de visser wacht en wacht, komt er een jonge student aan boord. Hij wordt verliefd op het meisje en verstoort daarmee ook het leven van de visser. Goede film en met name klinkt de mooie, rustgevende muziek na het kijken van de film nog lang na. The Bow is vanavond om 23:45 te zien op Belgie 2.

Trailer The Bow