Gerrard kijkt uit naar kraker tegen Man United

Liverpool en Manchester United ontmoeten elkaar zaterdag op Anfield in de vierde ronde van de FA Cup. Steven Gerrard hoopt het duel vooral te herinneren vanwege het voetbal.

De nieuwsberichten en voorbeschouwingen van de topper gaan vooral over Luis Suárez en Patrice Evra. De aanvaller van Liverpool werd beschuldigd van racisme en hij is nog altijd geschorst. Gerrard wil zich niet teveel richten op randzaken.

"We hebben allemaal de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat dit duel zal worden herinnerd vanwege het voetbal", zegt de aanvoerder in de Engelse media. "De rivaliteit is groot en natuurlijk ontstaan er spreekkoren tussen de fans. Maar het zou mooi zijn als de wedstrijd wordt herinnerd als een topwedstrijd, met hopelijk een zege voor Liverpool."

Liverpool slaagde er woensdag al in om Manchester City uit te schakelen in de halve finale van de League Cup. Overigens mag Suarez op 11 februari weer meedoen. Saillant detail; de ploeg van Kenny Dalglish gaat dan op bezoek bij Manchester United.