FOK!filmtips van de dag: Into the Abyss

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Into The Abyss

Ook vanavond hebben we weer een gevarieerd aanbod van films op de tv. De filmtip van vandaag is de documentaire Into the Abyss van Werner Herzog. In 2001 vond een drievoudige moord plaats in Conroe, Texas. Herzog sprak voor de film met de nabestaanden, maar ook de veroordeelden, met inbegrip van de man in de dodencel, acht dagen voor zijn executie. Op integere wijze geeft de regisseur ons een blik in de psyche van de betrokken personen. Into the Abyss is om 23.35 uur op Canvas te zien.

Om 20.30 uur is het kiezen tussen een vijftal films. Liefhebbers van een goeie misdaadfilm kunnen terecht op RTL8 waar Out of Sight (1998) te zien is. In de film draait het om Jack Foley (George Clooney), een veroordeelt bankrover die uit de gevangenis ontsnapt door een agente (Jennifer Lopez) te kidnappen. Als Foley een nieuwe bankroof plant krijgt hij de agente achter hem aan. En niet alleen om hem te arresteren. Zeer aangename film met sterke cast en eigenlijk niks slechts over te melden verder.

Out Of Sight

Op hetzelfde tijdstip op RTL7 voor de fans van treinen de Steven Seagal actiefilm Under Siege 2: Dark Territory, op Veronica de actie (in een vliegtuig) film Air Force One, op RTL4 Angels & Demons en op Net5 romkom-bagger met Another Cinderella Story. Voor de diehards is er om 22.20 uur op RTL7 nog een film met Seagal, ditmaal in het actie horror genre, getiteld Against the Dark.