Regel uit 1922 kan voetbalclub veld kosten

De Engelse amateurvoetbalclub Cromer United dreigt dit jaar zonder complex komen te zitten. De ploeg uit het graafschap Norfolk lijkt door een vreemde in de vergetelheid geraakte regel uit 1922 Cabbell Park kwijt te raken aan de provincie.

Niemand binnen Cromer was ervan op de hoogte dat het team negentig jaar geleden het complex in bruikleen had gekregen van de rijke adelijke Evelyn Bond-Cabbell die destijds stelde dat 21 jaar na het overlijden van de laatste nakomeling van de toenmalige Britse koning Edward VII het complex teruggegeven moest worden aan de provincie. Dit jaar is het 21 jaar geleden dat koning Olav V van Noorwegen, de laatste nakomeling, overleed.

De zaak is aan het licht gebracht door een Torypoliticus die in de provincieraad zit en een nakomeling van Cabbell is. Hij vindt dat de afspraak nageleefd moet worden. Cromer United, dat bij thuiswedstrijden kan rekenen op gemiddeld 250 supporters, heeft inmiddels een rechtszaak aangespannen om het afnemen van het complex te voorkomen en weet zich hierin gesteund door de burgemeester. De club stelt dat er vorig jaar een andere nakomeling van Edward VII overleden is en dat er daarom nog twintig jaar op Cabbell Park gespeeld mag worden.