'Senna en Barrichello in race voor Williams-stoeltje'

Het tweede stoeltje bij Williams is één van de weinige stoeltjes die nog niet vergeven is. Volgens de Braziliaanse media zal het zitje naast Pastor Maldonado vrijwel zeker naar een Braziliaan gaan, waarbij Rubens Barrichello en Bruno Senna de meeste kans zouden hebben.

Globo Esporte meldde dat Senna deze week de fabriek van Williams heeft bezocht en daar fysieke tests heeft ondergaan en met het technische team heeft gesproken. Senna gaf zelf eerder aan dat hij nog met een aantal teams om de tafel zat voor een zitje. De Braziliaan zou interessant zijn voor het team omdat hij vaardig wat sponsorgeld zou binnenbrengen.

Barrichello, de andere gegadigde, heeft daarentegen veel meer ervaring en reed de afgelopen twee jaar voor de in het verleden vaak succesvolle renstal. Op Twitter meldde hij dat hij aan het wachten is op 'goed nieuws van Williams'.

De Brazilianen zijn echter niet de enige twee coureurs die nog hopen op een plekje bij het team. Ook Adrian Sutil, Vitaly Petrov, Jaime Alguersuari, Sébastien Buemi en Giedo van der Garde worden genoemd voor de positie.