Coldplay brengt Ahoy in kerststemming

Coldplay bracht zijn fans zaterdagavond vast in de kerststemming. Met gekleurde armbandjes voor het publiek, confetti en ballonnen veranderde Ahoy in een soort levende kerstboom.

"Goedenavond mijn vrienden", begroette Chris Martin de aanwezigen in zijn beste Nederlands. Al meteen bij aanvang van de show werden de fans getrakteerd op confettikanonnen en grote ballonnen. De gekleurde lichtgevende polsbandjes werden van tevoren uitgedeeld aan het publiek en gingen tijdens het concert aan en uit.

Op het eveneens kleurrijke podium, waar op de achtergrond een soort doek met graffiti hing, werden nummers van Coldplays nieuwe album Mylo Xyloto gespeeld, maar ook oudere hits. Zo kwamen Yellow, Paradise, Clocks en Fix You voorbij. Om de kerstsfeer compleet te maken, zong Martin White Christmas.

Tijdens Us Against The World, dat op een catwalk tussen het publiek werd gespeeld, vroeg de Coldplay-voorman om een warm onthaal voor de overige bandleden. Drummer Will Champion werd met veel gejuich en geklap aangemoedigd toen hij begon met zingen, wat bij Martin in goede aarde viel. "Iedereen heeft waardering nodig."

Voor aanvang van de show kregen de mannen van platenmaatschappij EMI nog een platina plaat voor Mylo Xyloto. Van dat album gingen al meer dan vijftigduizend exemplaren over de toonbank.