Regisseur Nolan emotioneel op set Batman

Christopher Nolan moest soms even slikken op de set van The Dark Knight Rises. De Britse regisseur is momenteel bezig met de nabewerking van zijn derde en laatste Batman-film, waarin de verhaallijn van de trilogie wordt afgerond. Dat betekende dat iedereen vroeg of laat zijn laatste scène speelde, wat onherroepelijk leidde tot veel afscheid nemen van acteurs.

"Ik ben normaliter niet zo emotioneel op de set, omdat dat mijn werk niet ten goede komt", zegt de 41-jarige Nolan tegen de Amerikaanse krant Los Angeles Times. "Maar ik kreeg af en toe zeker even een brok in mijn keel als ik besefte dat dit echt de laatste keer was dat we dit met z'n allen deden."

Het verhaal van The Dark Knight Rises begint acht jaar na de gebeurtenissen in The Dark Knight uit 2008. Aan het eind van die film neemt Batman de schuld op zich van de moord op de geliefde Officier van Justitie Harvey Dent, die is veranderd in de lugubere Two-Face. Daarmee verandert Batman van volksheld in voortvluchtige. In de derde film wordt duidelijk hoe Gotham City bij zijn offer gebaat is. Daarmee is The Dark Knight Rises sowieso al een beladen film.

"Het was zeker emotioneel toen we de opnames met elk van de personages afrondden en voor de laatste keer afscheid namen van butler Alfred of politiecommissaris Gordon en uiteindelijk zelfs van Batman", vertelt Nolan. "En ook met de nieuwere personages, zoals Anne Hathaway met Cat Woman en Tom Hardy met Bane. Het heeft me echt geraakt."

The Dark Knight Rises verschijnt op 25 juli in de Nederlandse bioscopen.