Pardew: "Krul heeft een mooie toekomst voor zich"

Dankzij een aantal fraaie reddingen groeide Tim Krul zaterdag uit tot de absolute uitblinker bij Newcastle United in de wedstrijd tegen Manchester United (1-1).

Het leverde de derde doelman van Oranje lovende kritieken op. De 23-jarige Krul is dit seizoen eerste doelman bij The Magpies. Zijn trainer Alan Pardew voorspelt zijn pupil in de Engelse media een grote toekomst. "Tim heeft een mooie toekomst voor zich als hij zijn voeten op de grond weet te houden en werkt aan zijn kwaliteiten. Wie weet wat hij kan bereiken?"

In Newcastle wordt de vergelijking gemaakt met Shay Given. De Ierse doelman stond tot een paar seizoenen geleden onder de lat bij de club en groeide daar uit tot een van de beste doelmannen van Engeland. "In potentie kan Tim dat ook. Maar hij heeft nog een lange weg te gaan."

Krul staat nog onder contract in Newcastle tot de zomer van 2014. De Engelsen contracteerden hem na een goed Europees Kampioenschap onder 17 jaar met het Nederlands elftal. De club hoefde geen vergoeding te betalen omdat hij slechts als amateur onder contract stond bij ADO Den Haag.