Uitslagen Eredivisie speelronde 14

Dit weekend stond in de Eredivisie de veertiende speelronde op het programma. Koploper AZ had thuis tegen FC Utrecht geen problemen, terwijl PSV gehakt maakte van FC Groningen (6-1). Excelsior gaf door het gelijke spel tegen ADO Den Haag (1-1) de rode lantaarn over aan VVV-Venlo.

PSV heeft in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen goed huisgehouden. De Eindhovenaren wonnen met 6-1 en verstevigde daarmee de tweede plaats. Bij rust stond het al 3-0 door goals van Strootman, Mertens en Labyad.

Vlak na rust scoorde Wijnaldum de 4-0, waarna PSV wat nonchalant werd. Groningen kreeg wat meer kansen, wat leidde tot de 4-1 van Pedersen. De Eindhovenaren herpakten zich echter en wist nog twee keer te scoren via Matavz en Toivonen.

NAC en sc Heerenveen hebben in een vermakelijk duel met 2-2 gelijkgespeeld. De beginfase van het duel was duidelijk voor de Friezen, waar Djuricic wist te scoren na een lange rush. Maar nog voor rust kwam NAC op voorsprong door een solo van Lurling en een eigen goal van Zomer.

Na rust maakte Janmaat via een afstandsschot de gelijkmaker. Daarna gingen beide teams nog vol voor de overwinning, maar wisten ondanks de vele kansen niet meer te scoren.