[Primera División] Benauwde zege Real, vijfklapper Barça

Real Madrid heeft zaterdag een benauwde 1-0 zege geboekt bij Real Sociedad. In San Sebastian begon Madrid sterk en dat leidde al na negen minuten tot een doelpunt van Gonzalo Higuain. Daarna kregen de Basken met fysiek spel grip op de bezoekers en na rust kwamen de kansenvoor de thuisploeg. Tot scoren kwam Sociedad echter niet.

Eerder op de avond had Lionel Messi FC Barcelona met een hattrick langs Real Mallorca geleid. Omdat ook Isaac Cuenca en Dani Alves scoorden, werd de eindstand 5-0. Met zijn drie treffers is Messi op 199 officiële doelpunten voor Barcelona gekomen.

Valencia won met 3-1 van Getafe. In eigen huis opende Sofiane Feghouli de score, maar namens Getafe maakte Diego Catsro halverwege de eerste helft gelijk. Lang stond de 1-1 niet op de borden, want vrijwel direct sloeg Feghouli nogmaals toe. Aritz Aduriz maakte er na de thee 3-1 van.

Villarreal was met 2-0 Rayo Vallecano de baas. Bruno Soriano scoorde voor rust, Borja Valero deed dat in het tweede bedrijf.