Vak vol uitwerpselen voor Belgische supporters

KV Turnhout heeft bij de Belgische voetbalbond (KBVB) een aanklacht ingediend tegen aartsrivaal Geel-Meerhout. In de derby tussen beide ploegen moesten de supporters van Turnhout plaatsnemen in een supportsvak dat vol lag met uitwerpselen.

Even later liet de fanatieke aanhang van Geel-Meerhout een spandoek zien met de tekst "Turnhout stinkt". Turnhout-preses Marcel Hendrickx was totaal niet te spreken over de acties van Geel-Meerhout: "We willen de rivaliteit niet aanwakkeren, maar er zijn grenzen natuurlijk. We vinden dat een club verantwoordelijk is voor het gedrag van de supporters. Daarom hebben we dit aangekaart bij de KBVB."

Geel-voorzitter Jan Tormans is het eens met Hendrickx en zal maatregelen nemen: "We vinden ook dat zoiets niet kan, maar het ging enkel om korrels en zeker niet om uitwerpselen. De mensen die dit gedaan hebben zullen in de toekomst niet meer welkom zijn bij ons. Wij distantiëren ons van dergelijke zaken. Anderzijds vind ik het jammer dat Turnhout reageert met een klacht. We hadden hierover best kunnen praten."