Pastoor blij met vertrouwen bij N.E.C. Nijmegen

Alex Pastoor is de laatste weken niet te benijden als trainer van N.E.C. Nijmegen. De Nijmegenaren verloren zes wedstrijden op rij, maar het vertrouwen in Pastoor blijft groot.

Daar is de oefenmeester blij mee. "Ja, dat kun je niet ontkennen, natuurlijk is dat zo. De manier waarop we samenwerken, daar staan we met z'n allen achter. Van de training sprak ook een bezetenheid uit. Ik spreek liever niet van een ommekeer, maar ik ruil de complimenten nu graag in voor een resultaat", stelt Pastoor tegenover Omroep Gelderland.

N.E.C. Nijmegen kan donderdagavond in het bekerduel met FC Volendam de negatieve reeks doorbreken. Een zege aan De Dijk zou speciaal zijn voor Pastoor. "Het blijft heel apart. Ik voel me altijd heel prettig in de atmosfeer daar", aldus de trainer, die er geen geheim van maakt ooit nog eens in Volendam terug te willen keren.

"Ik heb er gevoetbald in de tijd dat Volendam de langste periode in de Eredivisie speelde en we speelden altijd tussen de zesde en de tiende plek. Maar vlak voordat Volendam de bekerfinale haalde, ging ik in maart naar Heerenveen. En wij verloren toen van Feyenoord, waartegen Volendam in de beker speelde. Maar later heb ik met Heerenveen alsnog een bekerfinale gehaald."