Lebbis: Steve Jobs is een nare man

Steve Jobs is een ontzettend nare en manipulatieve man. Dit zei cabaretier Hans Sibbel dinsdagavond in de VARA-talkshow Pauw & Witteman. Hij zegt helemaal kotsmisselijk te zijn over de massale adoratie van de Apple-oprichter na zijn dood bijna drie weken geleden.

Lebbis: "Dat vind ik gewoon een nare man. De manier waarop hij opgehemeld is, vind ik echt verschrikkelijk. Het is een nare man, hij is alleen maar bezig geweest met marketing. Een nare man met een mooi product maakt het nog geen aardige man."

'Gates een oplichter'
Ook de Microsoft-oprichter Bill Gates krijgt er van de cabaretier van langs: "Net als Bill Gates, die heeft 70 miljard. Oké, nu is hij opeens aardig. Hij heeft ons gewoon opgelicht voor 70 miljard. Als één iemand 70 miljard binnenhaalt ben je een oplichter. Dan heb je iets naars gedaan."

Volgens Lebbis worden consumenten aan alle kanten gemanipuleerd: "Het stond ze vrij dat ik het kon kopen of niet, maar ze hadden het ook voor een andere prijs kunnen verkopen en ze manipuleren ons in een bepaalde prijs."

'Jobs meestermanipulator'
Volgens de cabaretier hebben consumenten eigenlijk helemaal geen vrije keus: "Ze zorgen dat ze een uniek product hebben. Dat is de marketing die erachter zit en daar stinkt iedereen in, daar is Jobs zo goed in geweest. Die marketingboys snappen dat zo goed, dat is satan."

Lebbis vindt het ook niet kunnen dat andere fabrikanten als Samsung geen iPad-achtige producten mogen maken van de rechter: "Jobs was een meestermanipulator. Nou mag dat andere merk dan zijn iPad niet verkopen omdat het ronde hoekjes heeft. Hij heeft een patent gekregen op ronde hoekjes."


Lebbis: Steve Jobs is een nare man (Fragment vanaf 5:18)