Derksen: VVD-voorzitter grote flapdrol

In de talkshow Voetbal International is maandag fors uitgehaald naar VVD-partijvoorzitter en KNVB-voorzitter van de raad van toezicht Benk Korthals. Hij heeft volgens onderzoeksjournalist Tom Knipping flink zijn zakken lopen vullen bij de KNVB en daarnaast 3,5 ton aan wachtgeld op lopen strijken.

Johan Derksen heeft het dan ook helemaal gehad met de VVD-coryfee: "Dat is een goede reden om niet meer op de VVD te stemmen als deze meneer het daar voor het zeggen krijgt, want dit is echt een flapdrol eerste klas."

"Deze man kwam bij de KNVB en hij was tegen invoering van de voetbalwet, want hij zegt: 'de bestaande wetgeving voldoet uitstekend.' Nou, met de aangescherpte voetbalwet kunnen ze de hooligans nog niet de baas, dus die man die heeft alleen maar van de eerste minuut dat hij binnenkwam onzin verkondigd", vervolgt de besnorde voetbaljournalist.

Volgens Derksen heeft Korthals zijn KNVB-baan alleen maar te danken aan het feit dat hij helemaal geen verstand van voetbal heeft: "Henk Kesler wilde Korthals graag hebben, hij wist namelijk nergens van, en dan is hij niet lastig."

De VVD'er zit al sinds 2003 bij de KNVB. Zaterdag werd bekend dat een groot aantal profclubs schoon genoeg heeft van Korthals. Ze willen de oud-minister bij de algemene vergadering betaald voetbal op 12 december wegstemmen ten gunste van Paul Smits.


Johan Derksen: VVD-voorzitter Benk Korthals eersteklas flapdrol