Inschrijving voor Xbox dashboard-preview gestart

Microsoft heeft aangekondigd dat je je nu kunt registreren om deel te nemen aan het nieuwe Xbox Live-dashboard-previewprogramma. Mensen die gekozen worden, worden verwacht het nieuwe systeem te testen.

"Dit is een belangrijk programma omdat we voortdurend streven naar de betrouwbaarheid te garanderen van een dienst die wereldwijd tientallen miljoenen mensen bereikt", schrijft Major Nelson, woordvoerder bij Microsoft, op zijn blog. "We kunnen dat niet doen zonder de voortdurende hulp van onze grote gemeenschap".

Mocht je mee gaan doen dan krijg je een update voor je Xbox 360, dat een nieuw ontwerp bevat. Je kunt met deze update navigeren met Kinect of controller, er zijn nieuwe Beacons, een betere Facebook-integratie en nieuwe cloudopslag voor savegames en Xbox Live-profielen.

Andere functies en applicaties kunnen worden toegevoegd tijdens de testperiode, aldus Microsoft. Het gerucht gaat dat de update eind november voor iedereen beschikbaar zal zijn. Op de desbetreffende blog lees je hoe je je kunt registreren mocht je al eerder willen testen.