Sculptuur toont mogelijk monster van Godzilla-reboot

Het Godzilla-beeldje van Hector A. Arce kan een goed beeld geven van het monster in de toekomstige Godzilla-reboot. Officieel is er nog niets bekend over hoe de nieuwe Godzilla er uit gaat zien, maar onderstaande foto laat ruimte over voor speculatie.

Al enige jaren wordt er achter de schermen druk gewerkt aan een nieuwe Godzilla-film. Scenarist David Goyer is aangenomen voor een bewerking van David Callahams eerdere script. Gareth Edwards (bekend van de film Monsters) is aangetrokken voor de regie, maar hij werkt naar eigen zeggen aan een geheime "robot Star Wars". Hierdoor is zijn werk aan de reboot van Godzilla op een laag pitje gezet.

Het ontwerp van het monster wordt gedaan door Hector A. Arce, een artiest die bekend staat voor zijn Godzilla-beeldje. Filmstudio Legendary Pictures was dermate onder de indruk van de kunst dat ze de artiest hebben aangenomen om bij de film te werken.

De rechthebbenden van het Godzilla monster, de Japanse Toho Company, houden echter de touwtjes stevig in handen. De Toho Company was niet helemaal tevreden over de laatste Godzilla film die in 1998 verscheen. Het monster in de nieuwe film wordt overigens geen computeranimatie, maar een man in een rubberen pak. De kop van Godzilla wordt wel een animatronic, volledig in de stijl van Jurassic Park.

Er is nog niets bekend over een release van de reboot.