Bodde: "Ik speel nog in 2011"

Afgelopen week kwam het bericht naar buiten dat Swansea City vreest voor de voetballoopbaan van Ferrie Bodde. De Nederlander wordt voor de derde keer aan zijn knie geopereerd en in Wales zijn ze bang dat hij niet meer op het voetbalveld zal terugkeren.

Bodde was dichtbij een rentree bij The Swans, maar een nieuwe ingreep aan zijn knie gooide opnieuw roet in het eten. Over een naderend afscheid wil de speler zelf absoluut nog niet praten. Bodde reageerde tegenover VI verontwaardigd op de berichten: "Ik stond te kijken van alle verhalen. Ik ben ervan overtuigd dat ik terugkeer. Voor 1 januari hoop ik weer wedstrijden te hebben gespeeld in de hoofdmacht."

De Nederlander maakt zich niet druk om het herstel na de ingreep, waarbij een stukje meniscus is verwijderd: "Eigenlijk mag je het niet eens een operatie noemen. Ik loop er nu al weer op. Puur uit voorzorg, omdat ik het niet helemaal vertrouwde, hebben ze de knie schoongemaakt. Met de kruisbanden en dergelijke was niets mis."

"Momenteel zit ik nog in Nederland, hier ga ik twee à drie weken goed trainen en dan ga ik in Swansea verder aan mijn herstel werken", besluit de speler van Swansea City, waar ook de Nederlanders Michel Vorm en Kemy Agustien onder contract staan.