Koeman: "Feyenoord komt frisser voor de dag"

Trainer Ronald Koeman is blij dat Feyenoord afgelopen week niet Europees in actie hoefde te komen. Hij verwacht dat de Rotterdammers frisser voor de dag zullen komen.

Doordat Feyenoord niet in de Europese competitie in actie hoeft te komen, heeft de trainer tijd voor andere dingen. "Ik heb nu de tijd om dingen neer te zetten en om goed te trainen met de spelers van Feyenoord", zegt Koeman tegen De Telegraaf.

"Ja, het is anders dan ik altijd gewend was als speler of trainer", zegt hij. "Maar dit moet ook de winst zijn die wij als club kunnen boeken. Dat merk je niet direct, maar als het seizoen vordert, verwacht ik dat Feyenoord frisser voor de dag komt. Wij hebben geen dubbel programma en ik kan veel werken met onze talenten."

Koeman traint bijna elke week minimaal een dag achter gesloten deuren. "Het gaat dan om tactische trainingen en daar heb ik geen pottenkijkers bij nodig", verklaart Koeman de behoefte aan afgeschermde oefensessies. Feyenoord neemt het dit weekeinde op tegen De Graafschap.