Brands: "Een titel kun je niet kopen"

PSV gaf dit seizoen circa 25 miljoen euro uit aan versterkingen. Toch is een kampioenschap niet vereist in Eindhoven.

De Brabanders versterkten zich deze zomer met Kevin Strootman, Dries Mertens, Georginio Wijnaldum, Timothy Derijck, Premyslaw Tyton, Rúben Bentancourt, Jetro Willems en Tim Matavz. Trainer Fred Rutten heeft een kampioenswaardig elftal tot zijn beschikking, maar technisch manager Marcel Brands wil niet aan een titel denken. Volgens Brands hoeft PSV dit seizoen nog geen kampioen te worden.

"Je moet die aankopen in verhouding zien", vindt de manager tegenover VI Radio. "We zijn er in geslaagd de selectie te verjongen en verfrissen. We hebben nu een jonge groep met toekomstperspectief, dat is het belangrijkste. Een kampioenschap kun je nu eenmaal niet kopen. Duidelijk is wel dat wij een groep hebben, die met Ajax en Twente om de titel gaat strijden."

PSV beleefde een uiterst succesvolle laatste transferdag met de deals van Matavz en het Sparta-talent Willems. Wat betreft uitgaande transfers ging het minder voortvarend. De dure Orlando Engelaar wist geen nieuwe club te vinden. Genero Zeefuik en Otman Bakkal werden wel verhuurd.