Toivonen langer bij PSV

Ola Toivonen krijgt bij PSV een verbeterd contract. De aanvoerder van de Eindhovense club vertelde in de Zweedse krant Aftonbladet dat PSV de optie gaat lichten om zijn aflopende contract met twee jaar te verlengen. "Er komen nog twee jaar bij. Met verbeterde voorwaarden voor beide partijen", zegt de 25-jarige Zweed.

Met de aanstaande contractverlenging tot de zomer van 2014 schept Toivonen duidelijkheid over zijn toekomst. De aanvallende middenvelder dreigde de afgelopen maanden meerdere keren met een vertrek als PSV zich niet verder zou versterken. Tot zijn genoegen kan hij concluderen dat de selectie een flinke kwaliteitsinjectie heeft gekregen. Zo werd vandaag met Tim Matavz de gewenste spits vastgelegd.

Toivonen erkent dat hij er met zijn nieuwe contract financieel op vooruitgaat. "Of ik een beter salaris krijg? Absoluut." Ook PSV wordt er volgens hem beter van. "Zij hebben nu een gelukkige speler", stelt de middenvelder, die in januari 2009 overkwam van het Zweedse Malmö FF. In 79 duels vond hij sindsdien 37 keer het net.

De achtvoudig international bereidt zich momenteel met Zweden voor op het EK-kwalificatieduel in en tegen Hongarije.