[WK judo] Willeboordse naar troostfinale

Elisabeth Willeboordse komt vandaag in actie tijdens het WK judo in Parijs. De Nederlanse komt in actie in de klasse onder 63 kilogram, waarin ze met Anicka van Emden strijdt om een olympisch ticket voor de Spelen van 2012. FOK!sport zal haar verrichtingen volgen in deze post.

Eerste ronde
Willeboordse is de eerste ronde goed doorgekomen. Ze had weinig moeite met de Marokkaanse Rizlen Zouak, wie we met een ippon versloeg. In de tweede ronde wacht de Thaise Orapin Senatham.

Tweede ronde
Ook in de tweede ronde kende Willeboordse weinig problemen. Ze versloeg Senatham met een ippon. De tegenstandster in de derde ronde is nog niet bekend.

Derde ronde
Willeboordse heeft de kwartfinale behaald. In de derde ronde versloeg ze de Kazachstaanse Zarina Aldikova met een waza-ari. In de kwartfinale wacht de Oostenrijkse Hilde Drexler.

Kwartfinale
Opnieuw staat Willeboordse in de halve finale van het WK. In de kwartfinale gooide ze na dik vier minuten Drexler over haar schouder en won met een ippon. In de halve finale wacht de Française Gevrise Emane.

Halve finale
Willeboordse is er niet in geslaagd om de finale in de categorie tot 63 kilogram te bereiken. Ze kreeg geen grip op Gevrise Emane en moest toestaan dat de Française een yuko maakte. In de strijd om het brons treft Willeboordse nu haar landgenote Anicka van Emden.

Troostfinale
Het verloop van die partij kun je hier lezen.