Mulenga: "Droomde dat ik vandaag zou scoren"

Jacob Mulenga speelde negen maanden geleden zijn laatste duel voor FC Utrecht, maar beleefde vandaag zijn rentree. Direct na rust bracht trainer Erwin Koeman de Zambiaan in, die vervolgens twee doelpunten maakte.

"Ik heb veel tot God gebeden de laatste tijd," liet Mulenga na afloop van de wedstrijd weten. "Hij weet dat ik graag scoor, maar Hij bepaalt of dat ook echt gebeurt. Al droomde ik wel dat ik vandaag zou scoren."

Met het inbrengen van Mulenga ging FC Utrecht ook beter spelen. "Hoe is het mogelijk dat één persoon zoveel verschil kan maken?", vroeg de voetballer zich openlijk af. "Dat we terugkomen van een 2-0 achterstand in de tweede helft, geeft aan dat deze ploeg karakter heeft. Mentaal zijn we nu nog sterker geworden."

Volgend weekend neemt FC Utrecht het op tegen Vitesse. Het is nog niet duidelijk of Mulenga dan in de basis zal starten. "Dat is aan de trainer. Het belangrijkste is niet eens dat ik twee keer scoor, maar wat er met de ploeg gebeurde toen ik erin kwam. Als ik ze niet had gemaakt, hadden anderen wel gescoord."