Nintendo 3DS vanaf vandaag goedkoper

De Nintendo 3DS is vanaf vandaag dertig procent goedkoper. De spelcomputer kost nu 169 euro. De spelcomputer is in prijs verlaagd om de aanschaf van het apparaat interessanter te maken voor een breed publiek en zo de verkoop te stuwen.

De verkoop van de 3D-spelcomputer in Nederland voldoet op dit moment niet aan de verwachtingen van de gamegigant. Een woordvoerder van Nintendo Benelux laat echter in het midden of de gamegigant zijn publiek in eerste instantie onderschat heeft. De Nintendo 3DS kwam in maart op de markt. Binnen een maand wilde het Japanse bedrijf wereldwijd meer dan vier miljoen exemplaren verkopen. Uiteindelijk gingen iets meer dan drie miljoen stuks over de toonbank.

Of Nintendo ook het gameaanbod aanpast is niet bekend. Er gaan speculaties over prijsverlagingen of het op de markt brengen van een reeks goedkopere heruitgaven. Donderdag werd bekend dat investeerders zouden graag zien dat Nintendo spellen gaat maken voor smartphones. Nintendo Benelux kon niet reageren op deze geruchten.


Nintendo 3DS goedkoper om verkoop te stuwen