Nintendo zegt sorry tegen vroege 3DS-kopers

Satoru Iwata heeft een excuusbrief op de Japanse Nintendo-website gezet. De brief is gericht aan alle consumenten die voor de prijsverlaging een Nintendo 3DS hebben gekocht. In zijn brief staat dat Nintendo zich bewust is van het feit dat deze kopers zich verraden voelen door het bedrijf.

"De situatie is sterk veranderd sinds we de 3DS gelanceerd hebben", licht Iwata toe. "We hebben besloten dat het noodzakelijk was om deze drastische stap te nemen om ervoor te zorgen dat grote aantallen gebruikers blijven genieten van de 3DS in de toekomst. Als de softwaremakers en verkopers niet overtuigd zijn dat de Nintendo 3DS een waardige opvolger van de DS is, dat een even breed publiek zal bereiken, is het onmogelijk voor de 3DS om aan populariteit te winnen, is het lastiger meer software beschikbaar te beschikbaar te krijgen en dus uiteindelijk iedereen tevreden te laten zijn met het systeem".

Iwata bedankt in zijn brief 3DS-eigenaren meerdere keren voor hun steun en benadrukt hun belang voor Nintendo. "We weten dat er niets is wat we kunnen doen om het gevoel dat je wordt gestraft voor het te vroeg kopen van het systeem volledig goed te maken", gaat de brief verder. Daarna verwijst hij naar het 3DS Ambassador Program dat 12 augustus zal starten. 

Iwata noemt in de brief ook de releases van Super Mario Land en 3D Mario Kart 7 op het einde van het jaar, het is hem maar al te duidelijk dat deze titels al bij de lancering aanwezig hadden moeten zijn.

Super Mario 3D Land
Ondanks prijsverlaging blijf Mario muntjes sparen