3FM als eerste terug in Midden-Nederland

De reparaties aan de zendmast in IJsselstein, die vrijdag werd getroffen door brand, zijn voltooid. In de loop van de nacht van zondag op maandag zal als eerste radiozender 3FM weer te ontvangen zijn in Midden-Nederland. Dat heeft eigenaar van de toren Novec zondagavond laten weten.

Aan het begin van de ochtendspits zullen automobilisten in het verzorgingsgebied van de toren het naar verwachting nog zonder de uitgevallen radiozenders moeten stellen. "We willen geen risico's nemen. Als het met 3FM goed verloopt, gaan we vanaf 8 uur 's ochtends beginnen met de overige zenders", lichtte een woordvoerder toe.

Novec liet zaterdag nieuwe kabels trekken in de Gerbrandytoren, zoals de mast officieel heet, nadat een oververhitte kabel vrijdag brand veroorzaakte. Waardoor de kabel is gaan smeulen, kan Novec nog niet zeggen.

Op dezelfde dag stortte de zendmast van Hoogersmilde (Drenthe) in, nadat deze door nog onbekende oorzaak vlam had gevat. Een eventueel verband tussen de twee branden is niet vastgesteld. Novec spreekt van een "bizarre situatie".