Conflict Lange Frans en Baas B voorbij

Het zakelijke conflict tussen Lange Frans en zijn vroegere rapmaatje Baas B is opgelost. Dat bevestigt de advocaat van Frans naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf. De twee bereikten maandag een akkoord. Hun vriendschap is echter definitief voorbij.

"Ze zijn ontzettend blij dat ze het zonder rechtszaak hebben opgelost", vertelt advocaat Thomas van Vugt. "Frans heeft zich heel professioneel gedragen."

De rapper raakte vorig jaar in financiële problemen, waarvoor hij Baas B gedeeltelijk verantwoordelijk hield. De twee hebben onder meer afgesproken dat ze een nog openstaande bankrekening samen aflossen en dat Baas B alle aandelen van hun voormalige bv overdraagt aan Frans.

Frans is opgelucht over de overeenkomst. "We kunnen dit boek eindelijk dichtslaan", vertelt hij aan De Telegraaf. De rapper vond de sfeer tijdens het gesprek met Baas B, die eigenlijk Bart Zeilstra heet, 'vreemd'. "Maar Bart liet wel merken dat hij ook graag wilde dat hier een einde aan kwam."

Daniëlle, de vrouw van Frans, zette de rapper vorig jaar voor het blok toen de twee in financiële problemen kwamen. "Bart kwam naar mijn mening zijn afspraken niet na en liet Frans voor alle kosten opdraaien." De twee gingen tijdelijk uit elkaar. "Ik kon het niet aanzien. Ik heb Frans zijn ogen laten openen en hem de ruimte gegeven dit op te lossen door even apart te wonen. Gelukkig kwam hij daarna weer thuis."

In oktober werd Daniëlle opgepakt, toen ze verhaal ging halen bij Zeilstra. In de auto waarin ze reed, werd een doorgeladen vuurwapen gevonden.


Lange Frans (Foto: Novum)