Schiphol maakt zich op voor vakantiedrukte

Schiphol maakt zich op voor de jaarlijkse zomervakantiedrukte. Komend weekend begint op de luchthaven de zomervakantie-uittocht en vertrekken de eerste duizenden passagiers vanaf de Amsterdamse luchthaven richting hun vakantiebestemming.

De komende drie maanden reizen ruim veertien miljoen mensen via de Amsterdamse luchthaven. Dat is vier procent meer dan vorig jaar. De drukste dag is naar verwachting op vrijdag 22 juli met ruim 171 duizend aankomende, vertrekkende en overstappende passagiers. Vorig jaar was zaterdag 31 juli de drukste dag met 163.700 passagiers.

De luchthaven heeft maatregelen genomen om de drukte op te vangen door extra personeel in te zetten om de passagiers te begeleiden en informeren. Ook worden entertainers ingezet om de vakantiegangers te vermaken tijdens het wachten. Reizigers wordt geadviseerd op tijd naar de luchthaven te komen en rekening te houden met langere wachttijden.

In het midden van het land begint komend weekend voor ongeveer 750 duizend Nederlanders de zomervakantie. De ANWB liet al weten dat het verkeer rekening moet houden met extra drukte op de weg.


Schiphol maakt zich op voor vakantiedrukte (Foto: Novum)