Bandenkeuze voor Duitsland en Hongarije ook bekend

Pirelli heeft na de banden voor Groot-Brittannië ook de compounds voor de Formule 1 Grands Prix in Duitsland en Hongarije bekend gemaakt. In Duitsland wordt er gereden met de zachte en de mediumbanden, terwijl op de Hungaroring de superzachte en zachte banden van stal worden gehaald.

In Groot-Brittannië wordt er volgende week geracet met de harde en zachte banden. "Er is de laatste tijd veel gezegd over de banden voor Silverstone. Nadat we de nieuwe harde band hadden geïntroduceerd in Spanje wilden we van de gelegenheid gebruik maken om de medium band uit te proberen. Die testten we in Canada en in Valencia werd die band ingezet voor de race. Dat was om de teams en onszelf meer begrip over het gedrag van die band onder race-omstandigheden te geven," zei Pirelli motorsportbaas Paul Hembery.

"Silverstone is een van de lastigste circuits van het jaar. Het asfalt is ruw, het wegdek is een onbekende factor omdat een deel is vervangen bij de bouw van het nieuwe pit- en paddockcomplex en voor de bandenleverancier is het waarschijnlijk een van de grootste uitdagingen van het seizoen. Engeland heeft ook heel variabel weer. Eerder deze week was het dertig graden, vandaag maar 15 graden. Het is een hele opgave om banden te leveren die onder al die omstandigheden goed functioneren en daarom bieden we ook de zachte band aan in het geval van koelere temperaturen."